Bu Arda’nın neresini tutsan elinde kalıyor!

Ertem Şener’in DJ’liğini üstlendiği bir “futbol” programında, Galatasaray’ın Aytemiz Alanyaspor deplasmanından sonra takımın “göbekli” futbolcusu Arda Turan’ın sosyal medyadaki Türkçe (?) mesajındaki hatalar Emre Bol tarafından masaya yatırıldı. Ancak E. Bol’un da Türkçenin yazım kurallarına bihakkın vâkıf olmadığı görülünce ortaya evlere şenlik bir tiyatro çıktı haliyle. “Sert mesaj”, “zehir zemberek sözler” başlıklarıyla verildi A. Turan’ın dökülen Türkçesiyle klavyeye düşürdüğü cümleler!

Galatasaray’dan İspanya semâlarına kanatlanan bir futbolcunun kariyer basamaklarındaki hazin düşüşünü Uğur Karakullukçu sorgular. A. Madrid ve Barcelona gibi dünya futbolunda ağırlığı olan kulüplerde top koşturan bir sporcunun “şarkıcı Berkay”, “silah”, “hastane”… Geçelim.

“Silkelesen elli milyon yuro düşer” ifadesini kullanan E. Bol’un, futbolcu Arda’ya Türkçe dersleri için ufak bir miktar ayırması gerektiği yönündeki tavsiyesi gayet yerindedir. Esasen bir “sosyal medya danışmanı”na ihtiyacı vardır A. Turan gibi “ünlü futbolcu” şahsiyetlerin, ki aklına geleni ergen ağzıyla çalakalem yazıp da el âlem tarafından makara geçilmesin…


Yorum bırakın